maanantai 22. huhtikuuta 2013

Pariisin huhtikuu


Anna Ruohonen liikkeessään.
Onneksi huhtikuisella Pariisin työmatkalla jäi sen verran aikaa, että ehti pyörähtää uudessa, arkkitehtuuriltaan mielenkiintoisessa muotitalossa. Suomalaissyntyinen, parisenkymmentä vuotta Pariisissa asunut muotisuunnittelija Anna Ruohonen avasi 14. kaupunginosaan, Boulevard Raspailille monikerroksisen ateljee-, liike-, ja edustustilan ”La Petite Maison de Couture”.

227  Boulevard Raspail
Arkkitehti Pekka Littow on sijoittanut taitavasti pieneen, vaativaan kolmiotilaan mahdollisimman paljon asioita ja – onnistunut siinä loistavasti. Ulkoapäin punertavaksi käsitelty sinkki, lasi ja teräs toimivat mainiosti bulevardin naapuritalojen lomassa. Lopputulos on yhtä elegantti kuin Anna Ruohosen vaatteet.

Ateljeeompelimo
Suuret kadulle avautuvat lasiset erkkerit avartavat sisätilaa ja päästävät ohikulkijat seuraamaan muotitalon työskentelyprosessia suunnittelusta ateljeevalmistukseen. Talon kellari ja katutaso toimii myymälänä, toisessa kerroksessa on leikkuupöydät ja kankaita, kolmannessa on ateljeeompelimo, neljännessä toimisto, viidennessä keittiö ja sosiaaliset tilat, josta pääsee kattoterassille. Mainio yrtti-puutarhapaikka? Kerrosten välillä, seinän vierustaa pitkin kulkee suorat jyrkähköt portaat. Talon väki saa hyötyliikuntaa kerrakseen!

Anna Ruohonen tunnetaan ajattomista, yksityiskohdiltaan harkituista ja laadukkaista vaatteista. Materiaalit ovat korkealaatuisia ja värimaailma harkittu. Kussakin vaatteessa on selkeä idea, ja aina jokin elegantti "juju". Mallistoja valmistetaan vakiokoossa naisille ja miehille, mutta myös mittojen mukaan.

Anna Ruohonen Paris, 227 Boulevard Raspail, 75014 Paris
Talon suunnittelu: Pekka Littow / Littow Architectes


"I love Paris in the springtime... ", "April in Paris"... Huhtikuinen Pariisi vasta heräsi viivästyneeseen kevääntuloon. Nämä laulut kuitenkin soivat syömmessäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti