lauantai 30. maaliskuuta 2013

Muutto virkistää


Hietalahden kauppahalli on saanut uutta potkua ja muutto on selvästi piristänyt Etelärannan Vanhan Kauppahallin yrittäjiä, jotka siirtyivät remontin ajaksi Hietalahden kauppahalliin.

Hyvin näyttää ihmisetkin löytäneet paikan. Aurinkoisena pääsiäislauantaina hyväntuulista väkeä oli melkein tungokseen asti: osa oli ruokaostoksilla, osa selkeästi tutustumassa kauniisti remontoituun halliin.


Jugend-arkkitehtuuria edustava Hietalahden kauppahalli on rakennettu vuonna 1903. Kunnostus elintarvikehalliksi on tehty huolella vanhaa kunnioittaen. Rakennuksen korkeus pääsee hyvin oikeuksiinsa, hallille on annettu tilaa ja ilmaa, ja mikä parasta – ilmapiirikin on hyvä. 

Kauppiaspaikkoja on 21. Uutuutena halli tarjoaa tilaa myös yhdelle pop up -liikkeelle. Yrittäjä voi vuokrata tilan päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi. Idea on erinomainen. Tilapäisenä kauppiaana pääsee tutustumaan kauppahallitoimintaan rikastuttaen vakituisten kauppiaiden tarjontaa.


Muutoksen myötä osa Vanhan Kauppahallin yrittäjistä on tarttunut innolla myös kapustan varteen ja avannut puotinsa yhteyteen ravintolan. Ravintolapalveluja tarjoaa kalakauppias Marja Nätti ja lihakauppias Roslund. Merenherkkuihin voi uppoutua ravintola Merrassa ja grillistä saa lihaisia burgereita. Kalakauppias E. Erikssonin myyntitiskin kupeella voi suuhunsa sujauttaa myös osterin tai nauttia sushirullia. Hallin itäisen pään ruokapuolesta huolehtii Soppakeittiö. Bouillabaisse jo hyvin tunnetaankin. Muutkin keitot ovat ruokaisia ja annoksen koossa ei pihtailla.


Kuha kainalossa ja karitsan paahtopaisti paketoituna hyvällä mielellä, vesi kielellä pääsiäisviikonlopun ruokahuolto oli hoidettu. Muistissa myös paisto-ohje karitsalle Nice to Meet Hki:ltä.

Remontin jälkeen kauppiaat voivat halutessaan palata Vanhaan Kauppahalliin ja Hietalahteen etsitään vapaaksi jääneille paikoille uusia ruokakauppiaita. Onkohan Etelärantaan palaajia?

Hietalahden kauppahalli on avoinna ma-pe 8-18, la 8-16. Sunnuntaisin 5.5.-25.8. klo 10-16.
www.hietalahdenkauppahalli.fi
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti