tiistai 29. tammikuuta 2013

Lähiruokaa rakkaudella

 Fazer Leipomomyymälä (Foto Laila Alanen)


Asun kantakaupunki-alueella, jonka kortteleiden kivijalkaliikkeistä 1900-luvulla löytyi kaikki tarvittava: oli maitokauppa, lihakauppa, sekatavarakauppa, vaatekauppa, nappikauppa, rautakauppa jne.

Mitä on tapahtunut 2010-luvulla? Pieniä herkkukauppoja ja erikoisruokakauppoja on perustettu tiuhaan tahtiin valloittamaan tyhjiä ja vapautuvia liiketiloja. Elämme siis herkkukauppojen renessanssiaikaa! Kuin silloin ennen. Aitoa ja lähellä tuotettua.

Korttelialueelta löytyy taas useampi leipäkauppa, erikoisruokakauppa, kahvila, on teekauppa, eväskauppa ja tietenkin ne suutarit, apteekit, putiikit ja jne.

Helsingin Sanomissa 29.1. oli artikkeli lähiruokaa myyvien kauppojen ahdingosta. Nämä erikoisruokakaupat tarjoavat luomu- ja pientuottajaruokaa, ruokaa, jonka alkuperä on selvillä. Se ei ole paljon kalliimpaa kuin suurten ketjujen tuotevalikoima. Se ei ole lennätettyä maapallon toiselta puolelta. Tiskiltä saa suomalaista lampaan lihaa, piirakoita Pohjois-Karjalasta, puolukoita Kuusamosta…

Onni on käydä sunnuntai-aamuna leipämyymälässä ostamassa tuore, tuoksuva, juuri leivottu maalaisleipä aamiaispöytään!

Olo on kuin pariisittarella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti